به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام دلیجان؛ فاطمه جانلو دانشجوی ارشد فیزیولوژی گیاهی از دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس از تولید محصولی ارگانیک با نام «نان پیکیو Non pku» خبر داد و گفت: این محصول برای بیماران ژنتیکی خاص فنیل کتونوریا است که برای اولین بار در ایران تهیه شده است و موجب سیری کودکان میشود. این دانشجوی ارشد دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: بیماری فنیل کتوریا یک نقص مادرزادی نادر است که کودک در ماههای ابتدایی زندگی با آن درگیر میشود و با نشانههایی همچون افت تکامل، استفراغ، راشهای پوستی، تاخیر در رشد، تشنج و روشن شدن موهای سر و چشم بروز میکند. وی افزود: متأسفانه این بیماری روز به روز در حال افزایش است و هیچ درمان دارویی برای آن وجود ندارد. افراد مبتلا به این بیماری نمیتوانند مانند افراد سالم از غذاهایی مانند لبنیات، گوشت، نشاسته، انواع سبزی، برنج و … استفاده کنند و برای جبران کمبود مواد مغذی در بدن خود از غذاهای فرآوری شده استفاده میکنند تا پیش از این غذاهای مورد نیاز این بیماران از خارج از کشور وارد میشود که علاوه بر اینکه هزینهبر بود با محدودیتهایی نیز مواجه بود.این پژوهشگر گفت: خوشبختانه این محصول تولید شده به از آرد برنج (نان نیست) تهیه شده و کاملاً گیاهی و بدون دستکاری ژنتیکی است و آسیبی به محیط زیست نمیزند. همچنین طعم و بوی مطبوعی دارد که آن را از محصولات دیگر متمایز میکند و مشکلات مربوط به واردات و هزینههای بالای غذاهای خارجی را حل میکند.وی گفت: مصرف این محصول با جبران کاستیهای تغذیهای، کمک به متابولیسمهای بهینه زیستی میشود. که خوداین امر کودک را از ابتلا به سایر بیماریها محافظت میکند. همچنین مشکلات رشدی این افراد را نیز به حداقل میرساند.این دانشجوی ارشد فیزیولوژی اضافه کرد: این محصول به راحتی در دسترس تمام افرادی که نیازمند رژیم خاص غذایی هستند قرار میگیرد، بدون هیچ محدودیتی و با هزینه مناسب، تا بتوانند رژیم غذایی معمولی و سالم داشته باشند.
تولید محصول جدید ایرانی برای درمان بیماریهای ژنتیکی خاص

دانشجوی ایرانی با تولید نان پیکیو، امید به زندگی را برای بیماران خاص به ارمغان آورد و گامی مهم در راستای خودکفایی کشور برداشت.