به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام دلیجان؛ به نقل از تسنیم، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و با آغاز جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، دست کم ۱۷۴۰۰ کودک به شهادت رسیدهاند؛ یعنی به طور متوسط هر روز ۳۰ کودک در حملات اشغالگران به غزه جان خود را از دست دادهاند.
از این تعداد ۱۵۶۰۰ کودک شناسایی شده و هزاران کودک دیگر مفقود و زیر آوارها مدفون گشتند. اما کودکانی هم که تاکنون توانستند زنده بمانند؛ در معرض آسیبهای جدی و مکرر جنگ قرار گرفتند و طی بیش از یک سال و نیم گذشته همه زندگی آنها تحت تاثیر جنگ و محاصره ظالمانه دشمن صهیونیستی علیه این باریکه قرار داشته است.
از بچههای غزه چه مانده است؟
نزدیک به نیمی از جمعیت ۲. ۲ میلیون نفری غزه را کودکان تشکیل میدهند و حملات وحشیانه صهیونیستها طی ۱۷ ماه گذشته خانههای این کودکان را تبدیل به ویرانه و مدارسشان را کاملا تخریب کرده و مراکز درمانی ویژه کودکان هم نابود شده است.

برای نشان دادن تاثیر جنگ بر زندگی کودکان غزه، اتاقی را تصور میکنیم که شامل ۱۰۰ کودک است. از این صد کودک دو نفر جانشان را از دست دادهاند، دو نفر مفقود شدهاند و سرنوشتشان معلوم نیست، سه نفر مجروحند که حال وخیمی دارند، ۵ نفر پدر و مادر خود را از دست دادهاند یا به هر شکلی از خانواده خود جدا شدهاند، ۵ نفر سوء تغذیه شدید دارند و سایر کودکان هم دارای جراحتهای متعدد جسمی و روانی هستند که مستقیماً آینده آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
با این مثال میتوانیم متوجه شویم که هیچ یک از کودکان غزه از اثرات مخرب جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه این باریکه در امان نماندند و زندگی و آینده همه کودکانی که تاکنون زنده ماندهاند هم تحت تاثیر این جنگ خواهد بود.
کودکانی که ارتش وحشی صهیونیستی آنها را در غزه قتل عام میکند، دختران و پسرانی هستند که مانند همه کودکان دنیا حق دارند یک زندگی عادی کودکانه داشته باشند، بازی کنند، به مدرسه بروند سرپناه و غذای کافی برای خوردن داشته باشند و …
کودکیِ دزدیده شده کودکان غزه
در میان کودکان قربانی جنایات صهیونیستها در غزه، ۸۲۵ نوزاد هنوز جشن تولد یک سالگی خود را ندیده بودند که جانشان را از دست دادند. ۸۹۵ کودک در سال اول زندگی و قبل از اینکه بتوانند راه رفتن را یاد بگیرند با این دنیا خداحافظی کردند.
۳۲۶۶ کودک پیش دبستانی در سنین ۲ تا ۵ سالگی قبل از اینکه طعم بازی کردن، کنجکاوی، کشف و همه فعالیتهای عادی کودکانه را بچشند جان باختند. ۴۰۳۲ کودک بین ۶ تا ۱۰ سال که با ذوق یونیفرم مدرسه را به تن میکردند، بدون گام گذاشتن در مرحله دوم تحصیلات خود از این دنیا رفتند.
۳۶۴۶ کودک بین ۱۱ تا ۱۴ سال که از زمان تولد خود در غزه، سه جنگ در سالهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۲۱ را پشت سر گذاشته بودند، در جنگ چهارم که از اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد چشم از این دنیا بستند.
۲۹۴۹ کودک ۱۵ تا ۱۷ ساله که برای ورود به مرحله جدید از زندگی همچون دانشگاه و کار آماده میشدند و آرزوهای زیادی برای آینده خود داشتند، بعد از از سر گذراندن چهار جنگ ۲۰۰۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۲۱ در جنگ ویرانگر کنونی به شهادت رسیدند.
۸۸۹۹ تن از کودکان شهید غزه در این جنگ، پسر و ۶۷۱۴ تن هم دختر هستند.
داستان غمانگیز کودکان غزه که آرزوهای آنها زیر آوار دفن شد
در ۱۸ مارس سال جاری میلادی یعنی حدود سه هفته قبل، ارتش رژیم اشغالگر همزمان با از سرگیری جنگ علیه غزه در یک نوبت ۱۰۰ حمله وحشیانه علیه این باریکه انجام داد و طی ۳۶ ساعت ۴۳۶ نفر از جمله حدود ۲۰۰ کودک ،۹۴ زن، ۳۴ سالمند و ۱۲۵ مرد قتل عام شدند. طی ۲۰ روز گذشته هم تعداد کودکان شهید غزه به ۴۹۰ تن رسید.
در میان کودکانی که در این جنایت جان خود را از دست دادند، محمد ابوهلال یک ساله است که همراه با مادر باردار خود در اردوگاه المواصی و جایی که دشمن صهیونیستی ادعا میکرد منطقه امن است و پدر محمد به همین امید آنها را به آنجا فرستاده بود، به شهادت رسید.

پدر داغدار محمد ابوهلال در حالی که پیکر کودک خود را در آغوش گرفته بود، فریاد میزد: پسرم به بهشت برو، همه اسباب بازیهایت را آنجا پیدا خواهی کرد.
محمد در میان ۸۹۵ کودک یک ساله و ۹۳۵ کودک به نام محمد در غزه بود که در حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
«ریم» یکی دیگر از کودکان غزه است که هنوز جشن تولد سه سالگی خود را ندیده بود و در نوامبر ۲۰۲۳ در حمله اشغالگران به اردوگاه آوارگان فلسطینی در النصیرات در کنار برادر ۵ ساله خود طارق به شهادت رسید.

خالد نبهان، پدربزرگ ریم او را بسیار دوست داشت و بعد از شهادت ریم ویدیویی از پدربزرگش منتشر شد که پیکر مرده نوهاش را در آغوش گرفته بود و میگفت «او روح من است». در نهایت خالد نپان هم در حمله رژیم اشغالگر در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴ به شهادت رسید و به نوههایش پیوست.
در تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۲۴ «هند رجب» کودک ۶ ساله فلسطینی به همراه تعدادی از بستگان خود در منطقه تل الهوی در شهر غزه، بعد از اینکه ارتش رژیم صهیونیستی دستور تخلیه این منطقه را صادر کرده بود با ماشین در حال خروج از آنجا بودند که تانکهای رژیم اشغالگر به سمت آنها آتش گشودند.
در حمله تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی به این خودرو همه کسانی که کنار هند رجب بودند، به شهادت رسیدند و او به تنهایی در داخل ماشین مانده و وحشت زده بود. در آن روز هلال احمر فلسطین با هند رجب تماس گرفت و این دختر ۶ ساله فلسطینی در حالی که بسیار وحشت زده بود، پاسخ پرسنل هلال احمر را داد و گفت که یک تانک به سمت خودروی آنها شلیک میکند. در مکالمهای که ضبط شده، صدای جیغهای وحشت زده هند رجب شنیده میشود.
هند رجب از هلال احمر درخواست کمک داشت و امدادگران بعد از تماسهای متعدد برای دریافت مجوز ورود به منطقهای که خودروی خانواده این دختر بچه هدف قرار گرفته شده بود، چند ساعت بعد به آنجا رسیدند اما چیزی پیدا نکردند و دو هفته بعد پیکرهای سرنشینان این خودرو پیدا شد.


نحوه کشتار هند رجب و خانواده او، دنیا را تکان داد و بازتاب زیادی در میان رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت.
ارتش رژیم صهیونیستی در آن زمان مدعی شد که تحقیقاتی را آغاز کرده و بررسیهای اولیه نشان میدهد که نیروهای اسرائیلی در نزدیکی صحنه جنایت حضور نداشتهاند. اما کارشناسان سازمان ملل در جولای گذشته در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که تجزیه و تحلیل انجام شده در مورد صحنه این جنایت ثابت میکند که محل خودروی خانواده هند رجب در محدوده دید کاملا نزدیک تانک ارتش اسرائیل و نیروهای آن قرار داشته و اسرائیلیها به شکل مستقیم به سمت این خودرو تیراندازی کردهاند.
همچنین نتیجه یک تحقیق بینالمللی در دانشگاه گلد اسمیت لندن هم نشان داد که ۳۳۵ سوراخ گلوله در خودروی خانواده هند رجب وجود داشته است و شلیک این گلولهها از فاصله ۲۳ متری انجام شده و بنابراین غیر ممکن است که در چنین فاصله نزدیکی، تیرانداز نتوانسته باشد که ببیند سرنشینهای خودرو غیرنظامیان از جمله کودکان هستند.
در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ در بمباران کلیسای سنت پروفیریوس به عنوان قدیمیترین کلیسای غزه سه خواهر و برادر که ۱۴ ،۱۲ و ۱۰ سال داشتند به شهادت رسیدند. پدر آنها در حالی که اشک میریخت فریاد میزد که فرزندان من در کلیسا پناه گرفته بودند و ما فکر میکردیم که اینجا امن است. صهیونیستها بدون هیچ هشداری فرشتگان من را بمباران کردند و کودکان ما را کشتند.
محمود، کودک ۱۵ ساله فلسطینی یکی دیگر از کودکان غزه است که صهیونیستها آرزوهای او را زیر آوار دفن کردند. محمود دلش میخواست مانند پدرش روزنامه نگار شود و داستانهای سرزمین خود را برای جهانیان روایت کند. او به همراه خواهرش خلود، فیلمهای مستندی درست کرده بود که وحشیگریهای دشمن صهیونیستی علیه غزه را به تصویر میکشید.

این خواهر و برادر در یک کلیپ ویدیویی در شبکههای اجتماعی خطاب به جهانیان گفتند که هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد و این شدیدترین و خشنترین جنگی است که ما در غزه تجربه کردهایم، به ما کمک کنید بتوانیم زنده بمانیم.
در شب ۲۵ اکتبر ۲۰۲۳ محمود به همراه مادر، خواهر ۷ سالهاش، برادرزاده یک و نیم ساله و ۲۱ نفر دیگر در بمباران اردوگاه النصیرات که ارتش صهیونیستی ادعا کرده بود امن است، به شهادت رسیدند.
محمد، ریم، هند، محمود و…. تنها نمونهای از کودکی دزدیده شده و از دست رفته کودکان غزه هستند و خاطرات معصومانهای را از خود به جای گذاشتند که در تاریخ ثبت خواهد شد. رنج کودکان غزه لکه ننگ بزرگی بر پیشانی همه مدعیان انسانیت و آزادی در جامعه جهانی است که چه با حمایت مستقیم از رژیم جنایتکار صهیونیستی و چه سکوت مقابل جنایات این رژیم، در درد و رنج دادن به این کودکان سهیمند.